Boeken zijn te bestellen op deze site of bij uw boekhandel 

Nieuwe vertaling en inleiding

Shabkar

De vlucht van de garoeda
De vlucht van de Garoeda is een beroemde meditatietekst die geschreven werd door de zwervende yogi Shabkar (1781-1851) tijdens een drie jaar durende retraite op een eenzaam eiland in het midden van het Kokonor meer in Oost-Tibet.
In heldere en poëtische bewoordingen maakt hij duidelijk hoe je je leven laat bepalen door willekeurige gedachten en emotionele patronen, waardoor je de problemen, frustraties en het lijden alleen maar vergroot. Het bewustzijn-zelf is echter van nature volmaakt open en helder, en op het moment dat je dit herkent wordt alles meer transparant en doorschijnend, en ontstaat een intens gevoel van vrijheid, vreugde en voldoening.
De tekst werd vertaald en ingeleid door Robert Hartzema die meer dan dertig jaar lesgeeft in het Tibetaans boeddhisme, yoga en meditatie en de auteur is van twaalf boeken waaronder Boeddhistische Psychologie en een trilogie over de dzokchen inzichten.


160 blz. geb. prijs € 18,50
isbn 97890 6350 098 6
• Bestellen

   

Namkhai Norbu
Dzokchen, de volmaakte staat van zijn
Dzokchen is een van de oudste en meest esoterische wegen naar innerlijke bevrijding. Dzokchen wijst rechtstreeks naar de essentie van onze eigen ervaring en is daarom uitermate effectief in onze westerse cultuur waar we meestal midden in het dagelijks leven staan. De dzokchen traditie vindt haar wortels zowel in de oude Tibetaanse bon religie, een vorm van sjamanisme die duizenden jaren oud is, als in het Tibetaans boeddhisme. Deze eerste inleiding in dzokchen die nu in het Nederlands verschijnt, werd geschreven door Namkhai Norbu, een Tibetaanse lama die sinds 1960 in Italië woont.

vertaling Lies van Velzen
112 blz. 5 ill. prijs
€ 15,00
isbn 978906350 066 5
• Bestellen


  Lobsang P. Lhalungpa
Het leven van Milarepa
De autobiografie van de beroemde Tibetaanse yogi die in zijn jeugd vele misdaden beging. Gekweld door berouw ging hij in de leer bij de beruchte lama Marpa, die hem de ene beproeving na de andere liet ondergaan. Tenslotte werd Milarepa een machtige tantristische yogi. Een uiterst boeiend verhaal dat tegelijkertijd veel kennis overdraagt van het Tibetaans boeddhisme, yoga, tantrisme en magie.

vertaling: Robert Hartzema
280 blz. € 21,- 
isbn 978906350 065 8 , in herdruk
• Bestellen
 

Chögyam Trungpa
Ordelijke chaos
De boeddhistische mandala is de symbolische afbeelding van onze geest en is zowel een weergave van onze emoties en verwarringen, als van onze verlichting. Scherpzinnig en vol humor weet Chögyam Trungpa dit web van tegenstellingen – verwarring en verlichting, chaos en orde, pijn en plezier – te ontrafelen. Zo laat hij zien hoe wij ons uit de greep van onze emotionele verwarring kunnen bevrijden.

vertaling: Meino Zeillemaker
196 blz. prijs € 18,-
isbn 978906350 078 8
• Bestellen

  Chögyam Trungpa
Het pad is het doel
Handboek voor boeddhistische meditatie
Het beoefenen van meditatie is volgens de Boeddha de enige weg die leidt naar bevrijding en een gevoel van fundamenteel gezond zijn. Haarscherp en vol humor schetst de beroemde Tibetaans boeddhistische leraar Chögyam Trungpa de obstakels en valkuilen voor meditatie, en begeleidt de lezer stap voor stap op zijn of haar tocht naar onvoorwaardelijke vrijheid.


160 blz. Prijs 12,50 euro
isbn 978906350 082 5,  2e druk
• Bestellen
 

Lama Anagarika Govinda
De mystiek van het Tibetaans boeddhisme
Lama Govinda trok jarenlang door Tibet en studeerde bij vele belangrijke leraren. Een beroemd boek over de esoterische kennis van het Tibetaans boeddhisme; mantra, de chakra’s, de betekenis van de mandala en de psychologie van het levenswiel.

400 blz. met foto’s en illustraties.
Prijs € 23,50
isbn 978906350 042 9, 2e druk
• Bestellen

  Walpola Rahula
Wat de Boeddha onderwees
Een duidelijke en deskundige inleiding in de leer die de Boeddha onderwees: de vier edele waarheden, het achtvoudige pad, karma en wedergeboorte, de leer van geen ziel en de vier vormen van oplettendheid. Het boek, dat reeds in veertien talen is verschenen, besluit met enkele oorspronkelijke teksten van de Boeddha die uit het Pali zijn vertaald.

160 blz. 14 ill. prijs € 17,50
isbn 978906350 048 1,  4e druk
• Bestellen
 

Rudi Kleinstra
Shambhala
In het hart van Azië bevindt zich ergens een geheime en verborgen koninkrijk, Shambhala. Alleen degenen die spiritueel gezuiverd zijn kunnen hier toegang toe krijgen en deelnemen aan de tijdloze waarheid van de oude culturen en mystieke tradities. Op boeiende wijze en met heel veel illustraties vertelt dit boek over de huidige betekenis van deze oude legendes.

163 blz. geill. Prijs € 18,50 
isbn 97890 6350 091 7
• Bestellen

  Robert Hartzema
Stilte in de chaos
Dit boek is uitverkocht en niet meer leverbaar. De tekst is inmiddels herschreven, rijk geïllustreerd, en aangevuld met de inzichten over het direct werken met de vijf basisemoties.

Het is verschenen onder de titel:
Robert Hartzema & Marjan Möller
MANDALA, energie, emoties en bevrijding  

 

prijzen onder voorbehoud