Boeken zijn te bestellen op deze site of bij uw boekhandel

 
Bodhidharma
De oorsprong van zen
De Indiase monnik Bodhidharma wordt beschouwd als degene die zen naar China bracht. In tegenstelling tot een lange weg van zuivering toonde hij de snelle weg van plotseling inzicht in de aard van je eigen geest. Je eigen geest is de Boeddha, de bevrijding, de verlichting; het waarnemen van de geest is de poortloze poort naar het hier en nu. Vier van zijn oorspronkelijke teksten zijn in het Nederlands vertaald, in een schitterende uitgave met het Chinees op de tegenpagina.

Vertaald uit het Chinees door Red Pine.
142 blz. prijs € 17,50 
isbn 978906350 057 3
• Bestellen
 

  Frederick Franck
Zen zien, zen tekenen
Een creatief boek waarin verhalen uit zen en andere spirituele tradities afgewisseld worden met meer dan 100 tekeningen. Een bron van inspiratie voor ieder die met nieuwe ogen wil leren kijken (en tekenen). Frederick Franck is een bekend kunstenaar en auteur van meer dan 15 boeken.
vertaling: Caroline van Eelen.


198 blz. 100 ill. prijs € 19,50
isbn 978906350 063 4, 2e druk
• Bestellen
   

Charlotte Joko Beck
Alle dagen zen
De zeventigjarige Amerikaanse zenlerares Joko Beck gaat onomwonden in op de kernproblemen van ons dagelijks leven. Vanuit haar geen onzin zen geeft ze een verfrissende aanpak van de wijze waarop zen en meditatie door onze omhulsels heen kunnen kijken. Gevoelens zoals woede, angst, hoop en liefde, relaties, lijden, idealen en begrenzingen worden haarscherp ontleed. Zo brengt ze iedereen terug tot het leven ‘op het scherp van de snede’, het volledig aanwezig zijn in het hier en nu.

Vertaling: Victor Verduin.
240 blz. prijs € 18,50
isbn 978906350 058 0, 3e druk
• Bestellen


Thich Nhat Hanh
De zon in je hart
Een briljant boek dat op een even simpele als diepgaande wijze de oude boeddhistische kennis verbindt met het opvoeden van kinderen als met de inzichten uit de moderne wetenschap. Thich Nhat Hanh is een van de beroemdste boeddhistische leraren. Hij woont al een jaar of twintig in Frankrijk, geeft lezingen en workshops over de hele wereld en is auteur van meer dan tachtig boeken.

160 blz. prijs € 12,50
isbn 9789063
50 085 8
• Bestellen

  Miyamoto Musashi
De strategie van de samoerai
Miyamoto Musashi werd in 1584 geboren en was op jonge leeftijd al één van de bekendste samoerai van Japan. Tegen het einde van zijn leven trok hij zich terug in een grot op de berg Kyushu en een paar weken voor zijn dood vatte hij zijn levensfilosofie samen in een klein boekje van vijf hoofdstukken, Go Rin No Sho (Een boek van Vijf Ringen). Deze korte en zeer praktische tekst bevat de kern van zijn Strategie van het zwaardvechten, die beïnvloed is door zen en de oorspronkelijke shinto religie. De strategie van de samoerai bevat de vertaling hiervan en een uitgebreide inleiding over zijn leven en over de geschiedenis van de samoerai in Japan.

112 blz. 20 illustraties € 17,00
isbn 978906350 017
7, 3e druk
• Bestellen
 

Nico Tydeman
Zitten, de praktijk van zen
Het zitten op een kussentje is de basis van bijna alle vormen van meditatie. In het zen boeddhisme vormt dit zitten (zazen) het uitgangspunt van de praktijk van ons dagelijks leven. Lopen, werken, studeren, horen, zien en spreken, elke handeling kan op de wijze van zazen worden gedaan. Het zitten in meditatie en alle problemen, pijn en moeite waarmee dit gepaard gaat, worden in dit boekje uiterst praktisch en direct beschreven. Schrijvend vanuit zijn eigen ervaringen geeft Nico Tydeman talloze aanwijzingen die van groot nut kunnen zijn voor ieder die zelf zen en meditatie in praktijk wil brengen.
‘Het boek is uniek. Eenvoudiger, directer en meerzijdiger kan het niet.’
(Ben Bos, Nieuwe Linie)


128 blz. prijs € 17,50
isbn 978906350 012 2, 3e druk
• Bestellen


Nico Tydeman
Vormen van oneindige leegte
Bezoeken aan oude Japanse zenkloosters en boeddhistische tempels vormen de aanleiding tot de fascinerende beschrijving van het leven van beroemde zenmeesters, hun onderlinge strijd en hun streven naar de bevrijding.

208 blz. 12 ill. prijs € 18,50
isbn 90 6350 047 4
• Bestellen


  Thich Nhat Hanh
Vrede aanraken
In dit boek brengt Thich Nhat Hanh de lezer in contact met de schoonheid van het leven. Hij geeft aan hoe wij ons meer open kunnen stellen voor anderen en voor de natuur. Door gewaar te zijn van je ademhaling en je lichaam is het mogelijk een diepe vrede in jezelf aan te raken.

160 blz. prijs € 12,50 
isbn 978906350 074 0, 2e druk
• Bestellen
 

Peter Matthiessen
De Sneeuwluipaard
Het ongelooflijk boeiende verslag van de voettocht die Peter Matthiessen, samen met de bioloog George Schaller, dwars door de Himalaya maakte. Hun doel is het bereiken van de Kristalberg, hoog op het Tibetaanse plateau, om daar de haast magische sneeuwluipaard te observeren. Elke zware tocht is een ervaring die het leven van de reiziger op de proef stelt maar voor Peter Matthiessen, die zich al jaren met het zenboeddhisme bezighield, was het eveneens een belangrijk innerlijk keerpunt. Steeds dieper dringt hij door in de betekenis van zijn eigen leven en vergelijkt dit met de Tibetaanse levensfilosofie van de mensen uit de streek waar hij doorheen trekt. Zijn diepe persoonlijke betrokkenheid maakt De Sneeuwluipaard tot een schitterend en zeer bewogen verhaal.

320 blz. prijs € 21,- 
isbn 978906350 014 6, 3
e druk
• Bestellen


prijzen onder voorbehoud